Maritech er valgt som ny partner for Nor-log Gruppen 

Vi er glade for å kunne offentliggjøre at logistikkonsernet Nor-log Gruppen har valgt Maritech som leverandør av Timpex logistikk- og transportsystemer for alle sine transportselskaper. 

Maritech Systems AS kunngjør i dag at selskapet er valgt som leverandør av løsninger for logistikk og transportstyring til Nor-log Gruppen AS.

Prosjektet gjelder en komplett systemleveranse som omfatter Timpex TMS (Transport Management System), Timpex CMS (Customs Management System), sporingsverktøyet Timpex Confirm og kommunikasjonsløsningen Timpex Connect. Maritech kjøpte opp Timpex i 2019, og har siden dette levert samtlige systemer i Timpex-porteføljen og forsterket sin markedsposisjon innen programvareløsninger for transport- og logistikksegmentet.  

En løsning for hele konsernet

Nor-log Gruppen består av selskapene Miniekspress Thermo, Miniekspress Tromsø, Miniekspress Finnmark, Suldal Transport og Nor-log Thermo (tidl. Bring Frigo AS), som samlet disponerer rundt 800 transportenheter og 18 terminaler. Store deler av bilparken er tilpasset temperaturkontrollerte transporter, og konsernet leverer ulike typer transport- og distribusjonstjenester i hele Norge.

– Det har vært avgjørende for oss å finne en helhetlig løsning på tvers av de ulike selskapene våre», forteller Lars Arne Brøttem, konsernsjef i Nor-log Gruppen. – Nor-log Thermo, tidligere Bring Frigo, ble en del av Nor-log Gruppen i fjor og benyttet Timpex-systemer fra før. I implementeringsfasen etter oppkjøpet samarbeidet vi tett med logistikk-teamet hos Maritech for å få alt på plass. Dette var en positiv erfaring som medvirket til at vi nå har valgt å innføre Timpex-systemene i hele konsernet.

Gjør hverandre bedre

Brøttem understreker viktigheten av å kunne utfordre hverandre. – Et stort pluss er at vi opplever Maritech som en part vi kan diskutere med og hvor vi kan utfordre hverandre både til å tenke nytt rundt våre prosesser og deres systemer. For oss er denne kompetansen og samarbeidsformen like viktig som systemene i seg selv, noe vi hadde forventninger om i valg av samarbeidspartner.

– Vi takker for tilliten og gleder oss til å samarbeide videre med Nor-log, sier Ove Gjelstenli, Sales Director, Logistics i Maritech. – Vi ser en aktør som aktivt ønsker å utvikle og effektivisere driften gjennom digitale løsninger. De er gode på konsolidering og tilfører oss økt kompetanse på dette området. Konsernet er kvalitetsfokuserte, innovative og fremoverlente – vi er stolte over å få være partner til Norges største transportbedrift innen temperert gods.

Nysgjerrig?

Gi oss et vink! Vi vil gjerne høre fra deg.

Om Nor-log Gruppen

Nor-log Gruppen AS er morselskap i et konsern bestående av lokale transportselskaper som danner grunnlaget for et sterkt nasjonalt nettverk for primært temperaturregulerte transport og logistikkløsninger. 

Virksomheten eier alle aksjene i Suldal Transport AS, Miniekspress Transport AS og Nor-log Thermo AS (tidligere Bring Frigo AS) og disponerer gjennom dette om lag 800 moderne transportenheter og 18 terminaler.  

Gruppen sysselsetter 530 ansatte og forventer en samlet omsetning i 2021 på NOK 1.6 milliard.  

Hjernen bak fortollingsløsningen

Få kan mer om programvare for fortolling enn vår egen Klas Larsson, som i 33 år har ledet utviklingen av Timpex CMS.

Les mer om Klas og fortolling