Kontroll, sporing og automasjon

Fra lokal gründerbedrift til globalt konsern

Det er nå over 40 år siden grunnleggerne av Maritech bestemte seg for å fokusere på innovasjon i den voksende sjømatindustrien.

I dag er vi stolt av å være en ledende internasjonal leverandør av programvare for sjømatnæringen – 70 % av all norsk eksport går gjennom våre systemer. I 2020 har vi i tillegg styrket satsingen vår på logistikk og IoT, gjennom oppkjøpene av Timpex, Lillebakk og EDI-Systems.

Averøy, Norge, 1975

Ei lita øy omringet av sjø og hardt vær. Og fisk. Direkte tilgang til store fiskeområder gjør at sjømat blir hovedinntektskilde for Averøyas befolkning. Flere sjømatbedrifter ser dagens lys.

Det gjør også Maritech, opprinnelig kalt Averøy Dataservice. Målet er å utvikle spesialdesignet programvare for sjømatindustrien.

Halifax, Canada, 1998

Maritech åpner sitt første internasjonale kontor og i 2003 åpner et nytt kontor i Seattle, USA. Ambisjonen om å ekspandere internasjonalt begynner å manifestere seg.

Reykjavik, Island, 2019

Senvinteren 2019 inngår vi en avtale om strategisk partnerskap med Sea Data Center på Island, Maritech kjøper seg samtidig inn som majoritetsaksjonær. Sea Data Center er i dag vår representant på Island, og inngår i vårt analyseteam.

Puerto Montt, Chile, 2019

Maritech åpner kontor i Chile høsten 2019 – Chile er et strategisk viktig marked for videre internasjonal vekst

Våre kjerneverdier:

Innovere sammen

Teamet vårt er innovativt, fremoverlent og ambisiøst. Vi skaper forretningsverdi for våre kunder gjennom teknologisk innovasjon, dialog og stadige forbedringer. Vi er åpne for nye ideer, og er alltid på jakt etter de beste løsningene.

Hjelpe hverandre

Vi er lagspillere og jobber for å få det beste ut av hverandre. Effektiv og åpen kommunikasjon driver suksess. Vi hjelper hverandre med å briljere, og feirer seiere sammen.

Opptre med integritet

Maritech setter respekt og oppriktighet i førersetet. Vi er til å stole på når vi samhandler med ansatte, kunder og partnere.

Innovatør innen programvare for sjømat, logistikk og IoT

2020

DGS Claims, oppkjøp av Lillebakk og EDI-systems, Maritech Supply Chain

2019

Maritech Analytics, Maritech DGS Purchase & Sales, eierskap i Sea Data Center, oppkjøp av Timpex, Maritech Chile og Island

2018

Digitalisering av Norsk Sjømattransport

2017

Industrielle IoT produkter

2015

DigitalSeafood

2014

Fish Box Labeling Project (NS9504:2014)

2007

Postmoderne ERP

2000

Del av EU prosjektet TraceFish

1999

Maritech Trading

1993

Anabas – ERP for håndtering av salg av fisk

1975 – 1993

De beste programvareløsningene for sjømatindustrien

Nysgjerrig?

Vi vil gjerne bli bedre kjent med deg.